Skip to main content

Näistä on hyvä aloittaa

  • Sähköpaja

    ELEC-A4010 tai ELEC-A4910

    I-II, III-V

    Sähköpaja on suurin Vilhon pajaa käyttävä kurssi ja sen suorittaa vuosittain noin 300 opiskelijaa. Kurssi seuraavia aihealueita: Arduinon ja muiden elektronisten komponenttien perusteet. Sähköpiirit, anturit, liitännät ja rajapinnat yhdistettynä ohjelmistoihin ja tietoverkkoihin. Opintojaksolla on kaksi versiota (8 op - pääaineopinnoissa - ja 5 op - sivuaineopinnoissa).

  • Design Thinking and Electronic Prototyping (DTEP) on 5 op:n projektipohjainen oppimiskurssi, jota opetetaan englanniksi. Kurssi keskittyy käyttäjäkeskeiseen innovaatioon elektronisten tuotteiden yhteydessä. Kurssi kuuluu Digital Systems and Design -pääaineeseen Bachelor of Science and Technology -opinto-ohjelman sisällä. Muutama opiskelija hyväksytään tyypillisesti tämän opetussuunnitelman ulkopuolelta kurssille. Kurssille otetaan maks. 50 opiskelijaa vuodessa.

  • Keskitason ja edistyneet kurssit

  • Protopaja

    ELEC-D0301

    Kesä

    Protopaja on kurssi, jossa eri alojen opiskelijat työskentelevät yhdessä yritysten antamien projektiaiheiden parissa. Tämä 10 op:n kurssi on hyvä tapaa edistää opintoja kesäaikaan samalla uusia protoilutaitoja oppiessa. Kurssilla ei ole erityisiä taitovaatimuksia, mutta opiskelijoiden tulisi odottaa viettävänsä paljon aikaa työpajassa.

  • Design Thinking and Advanced Prototyping (DTAP) on 10 op:n kurssi, joka jatkaa siitä mihin DTEP-kurssi päättyy. DTAP:ssa opetellaan edistyneempiä prototypointitekniikoita, mukaan lukien omien piirilevyjen suunnittelu. Kurssi kuuluu Digital Systems and Design -pääaineeseen Bachelor of Science and Technology -opinto-ohjelman sisällä. Kurssi on tarkoitettu 2. vuoden kandiopiskelijoille. Kurssille otetaan maks. 50 opiskelijaa vuodessa.

  • Elektroniikkapaja on edistyneen elektroniikan kurssi, joka on tarkoitettu 3. vuoden kandidaateille. Se kattaa seuraavat aiheet: elektroniikan toteutusvaihtoehdot; radioteknologia käytännössä, esimerkiksi signaalien siirtäminen taajuusalueella mikserillä; piirikaavion, piirilevyn ja elektronisen laitteen suunnittelu ja tuotanto; virtalähteet ja maadoitus; elektroniikan kotelo; käytännölliset elektroniset komponentit ja niiden valinta; A/D- ja D/A-muunnokset ja niiden vaikutus signaaleihin; virtuaalinen instrumentointi; ohjelmoitava järjestelmäpiiri.

  • Kurssi on suunnattu maisteritason opiskelijoille. Se koostuu kahdesta käytännön antennisuunnittelutehtävästä periodeilla 1 ja 2. Molemmissa tehtävissä suunnitellaan perusteorioihin perustuva antenni sähkömagneettisen simulaattorin (CST Studio Suite) avulla, antenni valmistetaan ja sen suorituskykyä arvioidaan mittauksin (esim. vektoriverkkoanalysaattori ja MVG StarLab). Molemmat tehtävät huipentuvat loppuseminaariin, jossa käydään suunnittelutehtävä läpi. Kurssin loppuarvioinnissa reflektoidaan osaamistavoitteiden saavuttamista.

  • Ilmoittautuminen kursseille

    Kaikille aallon kursseille ilmoittaudutaan sisu.aalto.fi -järjestelmän kautta.